Massage bij kanker


Een hele specifieke, maar ook een ontzettend bijzondere en mooie vorm van massage. Puur gericht op volledige ontspanning. Wanneer je alle medische en klinische behandelingen beu bent, weer een moment jezelf wilt zijn, tijd voor jou als persoon. Wanneer je op een veilige en geborgen manier aangeraakt wilt worden, geheel afgestemd op jouw situatie en het traject waar je in zit, of wat je achter de rug hebt, ook hierin kan Ikke enzo veel voor je betekenen.


In december 2021 heb ik bij het meest gespecialiseerde instituut van Nederland de opleiding Massage bij Kanker met succes af mogen ronden. Een hele mooie, bijzondere en waardevolle opleiding die al even op mijn lijstje stond. Eén waarmee ik degene die kanker hebben of hebben gehad, een heel fijn verwen-moment kan geven. Een massage uitgevoerd op het parasympatisch zenuwstelsel, dus niet in een behandelende vorm, maar puur gericht op volledige ontspanning, het verlichten van pijn, het even loslaten van angst, het verminderen stress en/of depressie....


We houden met alles rekening; of je nu met chemo behandelingen bezig bent of met hormoon/immuuntherapie. Of je bestralingen krijgt of geopereerd bent. De bijwerkingen van de behandelingen of medicaties... alles wordt in overleg met jou gedaan en het hele verwen-moment wordt op jou persoonlijk afgestemd. Elke keer wanneer je komt, zodat wij ervoor kunnen zorgen dat jij ook daadwerkelijk niks anders hoeft te doen dan er alleen maar te zijn.


Fijn om te weten bij het maken van een afspraak


De praktijk van Ikke enzo bevindt zich aan huis, op de begane grond en is makkelijk te betreden. Met een lichte en "zachte" inrichting, een aangename kamertemperatuur van 22 graden en een verwarmde tafel is het een erg fijne ruimte om in te zijn.


De afspraken vinden in de ochtend plaats, op een datum en tijdstip waarvan we samen hebben gekeken wanneer deze het meest geschikt voor je is en het beste uitkomt. De eerste afspraak duurt langer dan eventuele vervolg afspraken. Dit zodat we eerst op ons gemak kennis kunnen maken en de anamnese lijst doornemen die ik je vooraf mail. Op deze manier hoef je me niet op de dag zelf eerst alles uit te leggen en kan ik me van te voren goed inlezen zodat ik op de juiste manier een op jouw persoonlijk afgestemd fijn en veilig verwen-moment kan creëren. Bij eventuele vervolg afspraken nemen we voor de massage altijd even door hoe het ervoor staat, hoe je je voelt en of er nog veranderingen zijn.


De eerste afspraak duurt tussen de 60-90 minuten. In deze tijd maken we kennis en bespreken we de anamnese lijst die ik je van te voren mail. We zoeken samen naar de meest prettige houding voor je op de tafel en ook een massage is al onderdeel van deze tijd. Daarna kan je rustig bijkomen en even alles op je in laten werken.

Het tarief voor deze afspraak is € 75,-*

(dit is inclusief de opmaak van je persoonlijke medisch verslag)


Elke vervolg afspraak duurt ongeveer 50 minuten*. Hier nemen we eerst de tijd om bij te praten en te kijken hoe het met je gaat, of er veranderingen zijn (in je behandeling, of misschien lichamelijk) en of we misschien iets in de massage kunnen/moeten aanpassen. Het tarief voor deze afspraak is € 48,-


Heel graag verwelkom ik je voor JOU moment.


* Wanneer je in het bezit bent van een voordeelkaart, betaal je eenmalig € 25,- Dit is voor de opmaak van je persoonlijke medisch verslag en de intake. Afhankelijk van de soort voordeelkaart kan de tijd van jouw momentje afwijken van de hierboven aangegeven 50 min.