Kindercoaching


Voor mij is kindercoaching "het steuntje in de rug bieden bij het opgroeien"


Vaak wordt het opgroeien als iets vanzelfsprekends gezien. Het is heel normaal dat je je kleine leert praten, lopen, fietsen of zwemmen. Vriendjes en vriendinnetjes laat maken, leert wat veilig is en niet. Of hoe hij/zij zich "moet" gedragen en je de regeltjes van het opvoeden bijbrengt. Als er zich geen bijzonderheden voordoen gaat alles automatisch en inderdaad bijna vanzelf. Omdat jij die fase al lang gehad hebt en weet (denk je) hoe alles werkt in de grote wijde wereld, vergeet je bijna hoevéél het is wat zo'n jong kind moet leren en verwerken!


Maar soms loopt het anders! Dan komen er gebeurtenissen op hun/jullie pad die even alles door elkaar gooien. Denk aan moeilijk slapen, zelfvertrouwen wat ineens ver te zoeken is, een scheiding, verlies, de frustraties die dan de kop opsteken omdat ze zich niet kunnen of dùrven uiten... allerlei emoties die daarbij komen kijken. En zie die maar eens in je jonge leventje in te passen.


De hulp die ik bied is niet zwaar of ingewikkeld. Samen gaan we kijken welke struggles er op zijn/haar pad zijn gekomen en dan ga ik met je kind aan de slag. Geen ellenlange droge praatsessies maar afhankelijk van het probleem gaan we lekker creatief aan de slag; denk onder andere aan tekenen, knutselen of schilderen. Yoga, mindfulness of spelletjes. Op een speelse manier, zonder de probleem punten te passeren, laat ik je kind weer zijn/haar eigen kracht ontdekken en leer ik ze de tools te gebruiken die hun helpen om door de situaties heen te komen.


De kinderen die bij mij komen hebben de basisschool leeftijd, meestal tussen de 5 en 12 jaar. Onze eerste kennismaking, het intake gesprek, doe ik met jullie samen. Ouder(s) met kind. Gemiddeld zijn er 5 tot 9 sessies nodig om het doel, de oplossing van de hulpvraag, te bereiken. Dit aantal is een indicatie en zal in overleg met de ouders besproken worden. Soms vinden kinderen het fijn om na deze sessies na een aantal weken, of af en toe nog eens terug te komen. Ook dit is mogelijk. Tijdens de sessie periode zal er tussendoor telefonisch en/of via de mail geëvalueerd worden en na de laatste sessie vindt er nog een afrondings gesprek plaats.


  • Intake gesprek met ouder(s) en kind ong. 60 minuten € 25,-


  • Per sessie 50 min € 54,-


Wanneer jullie besluiten het traject aan te gaan met minimaal 5 sessies zullen de kosten van het intake gesprek eenmalig van het totale traject afgehaald worden en zullen er in overleg vijf data en tijden op voorhand worden vastgelegd.